Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

N46o40v93o71s57a85d 71M61i98r56o29s36l44a70v 9498549678829

...vzhledem k tomu,že nejsem expert přes kakao tak si počkám,co na to řekne kakaový boss Kraus který je opět v kurzu v ČSSD..;-D;-D!!

0/0
21.4.2017 20:03
Foto

K84a43r43e97l 20M20e34d91u49l82á40n 8918849536952

R^:-)

0/0
21.4.2017 21:04

Z28b36y94n81ě32k 36H43l77á42s98n47ý 3864297665929

R^

Velmi zajímavé čtení. A neveselé. Jen podotknu, že tu máme 2,5 miliardy Čiňanů a Indů, kteří bohatnou a budou chtít víc čokolády. Připomíná mi to článek ze Spiegelu, o kukuřici v Mexiku. Tam je přísně zakázáno pěstovat geneticky upravenou kukuřici.

Přesto se v genomu všech 80 druhů původní kukuřice už našel gen z monsanta. Původní kukuřice už pravděpodobně neexistuje. :-/

+2/0
21.4.2017 18:26
Foto

K45a76r10e68l 37M33e55d47u29l82á47n 8648459886312

Svět není bezpečné místo pro život :-) ale co naděláme, nežít se nedá. A ano máte pravdu, růst poptávky po čokoládě právě v těchto zemích žene každý rok ceny kakaových bobů nahoru - i těch "průmyslových". Proto se čokoláda nahrazuje různými posypy, chemicko-ovocnými želé a karamelem z toho nejlevnějšího cukru. :-(

0/0
21.4.2017 18:31

J16i70n75d40ř26i43c54h 72T45o56l50a65s11z 8981724332144

A jak se to teda správně jmenuje? CCN-51, nebo CNN-51?

0/0
21.4.2017 14:39
Foto

K34a56r47e62l 90M26e26d71u71l87á75n 8978849706962

Ještě že Vás mám R^ už na to CNN koukat nebudu :-/ Takže správně je CCN-51.

0/0
21.4.2017 14:53

K88a21r91e75l 20K87r50p58a90t14a 5644215854673

Zajímavý článek, avšak potíž je v tom, že na výrobku žádné označení druhu kakaa nenajdu.

:-(

+2/0
21.4.2017 14:30
Foto

K54a48r56e58l 43M39e88d50u67l24á54n 8598689536552

Na skutečných čokoládách určitě ano, protože je prestiží každého čokolatiéra se tím pochlubit.

+1/0
21.4.2017 14:59

K77a73r60e84l 52K76r88p16a95t22a 5254835964553

Budu důkladně prohlížet obal, jinak dík.

0/0
21.4.2017 15:05

F57r36a14n39t14i27š49e28k 48P51e41t18r47í53k 6765301604291

Kde se prosím skutečné čokolády prodávají, alespoň pár příkladů.

0/0
21.4.2017 17:43
Foto

K95a13r22e40l 13M36e42d90u64l41á59n 8468279556912

Různé specializované e-shopy, občas i zdravé výživy, ale bohužel je potřeba hledat. Důležité je věnovat pozornost popiskám na obalu a složení. Doporučuji si nastudovat můj článek o čokoládové gramotnosti a bude vám hned jasno co je skutečná čokoláda a to přesně chcete - pak už se hledá lépe:-)

0/0
21.4.2017 18:27

F93r19a86n50t29i63š35e15k 58P34e19t53r44í38k 6455391744611

Jak to já, jako koncový kupující poznám ?

A jako čokoládu a kde mám kupovat ?

+1/0
21.4.2017 14:21

P94e86t93r 43M27u33n77z96a23r 1615171689126

Takže něco jako dnešní rajčata.

0/0
21.4.2017 14:11
Foto

K33a85r25e52l 43M88e79d40u65l69á96n 8638169936822

Docela trefné :-)R^

0/0
21.4.2017 15:19

R96a61d29i12m 84P83o31l67á96š60e91k 9636713329499

Kdo ví něco o křížení a šlechtění, tak taky ví, že pokud se investuje přiměřeně úsilí a práce, je možné vyšlechtit nové chuťově kvalitní odrůdy stejně jako je možné zpětným křížením získat zpátky původní odrůdu.

Jenomže to nemůžeme dělat my. To musí udělat ti indiáni v Ekvádoru nebo v jiném tropickém státu.

Takže místo socialistických experimentů a ždímání kakaových plantáží sázením oné nekvalitní, ale výnosné varianty, když je kakao pro tuto zem tak důležité, zapracovat, utvořit v tom smysliu nějakou státní politiku pěstování kakaa, vytvořit nějaký institut pěstování kakaa, sehnat do něho schopné vědce a dát jim příslušné úkoly.

prostě začít na tom pracovat.

0/0
21.4.2017 14:08
Foto

K72a96r89e31l 84M67e28d84u12l49á93n 8308399266962

Máte pravdu. Snaha je, instituce také jsou, ale peníze do celého odvětví tečou od velkých investorů a jejich zájmy jsou zjevné. Možná by stačilo aplikovat systém Baťa. Na podobném principu fungují i některé společnosti v Latinské Americe, a mají docela úspěch. Ale být dlouhodobě úspěšný v konkurenčním světě, kde rozhoduje cena a kde kvalita je v hodnocení až na posledním místě, je něco, co se jen tak neodpouští.

0/0
21.4.2017 15:07
Foto

J78a21n38a 94S98l60a42n15i82n28o12v27á 1271900507356

R^...je to jako se vším, co si člověk ve své "velikosti" předsevzal řídit. Na následky nehledíc...

Snad zpětná ťafka od přírody bude milosrdnější než člověk sám...

0/0
21.4.2017 13:38
Foto

K18a18r25e96l 98M72e83d19u25l77á75n 8278619896622

Souhlas - vše na světě, dokud jsme nezačali vymýšlet hlouposti založené na budoucím zisku, bylo přírodou nastavené nejlépe, jak jen to bylo možné. Že dnes všichni chceme mít "všechno", je sice lidské, ale to, že si myslíme, že je to možné, je naivní. Jsem přesvědčen, že i nedostatek je v širším kontextu vyjádřením určité rovnováhy. Je jen otázkou co je protipólem? A to je podle mého názoru to, co bychom měli hledat a ne se snažit přírodu přechytračit a vydrancovat. Tak jen vychýlíme řád z jeho uspořádanosti a doufání v milosrdentví bude to poslední, co nám zůstane.

+1/0
21.4.2017 15:18

J91i50t10k80a 80R35ů76ž32i87č40k91o17v12á 8820493116926

A můžete mi, prosím, poradit jak na výrobku zjistím, z jaké odrůdy pochází?

+3/0
21.4.2017 13:36
Foto

K60a24r85e22l 23M29e96d16u36l29á78n 8308849256522

Opravdu kvalitní čokolády resp. jejich výrobci se touto informací na obalu velmi rádi pochlubí, protože jde o jejich renomé. Pokud tam takováto důležitá informace chybí, je potřeba si položit otázku proč?

+1/0
21.4.2017 14:57
Foto

K91a65r19e75l 27M20e69d98u40l84á36n 8658179656812

Doporučuji si přečíst můj článek o Čokoládové gramotnosti a následné články o odrůdách - tam se dozvíte všechno podstatné.

0/0
21.4.2017 19:03



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.